|

Amerikaan trotseert de bommen in het Soedanese Nuba-gebergte met een videocamera

Terwijl Noord-Soedan bombardementen uitvoert op de bevolking van het Nuba-gebergte (Maps) en humanitaire hulp onmogelijk is, bezoekt New York Times-columnist en journalist Nick Kristof Amerikaan in de bergen Ryan Boyette.

Gewapend met een solar charger, satelliettelefoon en laptop probeert Boyette (30) “deze moorddadige oorlog” (- zoals NRC-correspondent Koert Lindeijer dit in oktober 2011 omschreef) te documenteren.

AS Sudan tries to bomb and starve the Nuba people into submission, it faces an unlikely antagonist: an American man from Florida who married a Nuban woman, gets by on local foods like locusts, and is fighting mortars with video cameras.

Ryan Boyette, 30, is trying to get President Obama to do more to intervene to stop the bombing and avert a famine. He is risking his life to collect video of atrocities that the world frankly doesn’t seem to be terribly interested in.

Lees hier het hele artikel bij The New York Times.

Hier kun je meer vinden van het werk van Nick Kristof.

Vergelijkbare berichten