|

Een spion binnen Fox News is de ‘willful disregard for facts’ van zijn werkgever zat

Een aparte onthulling op de website Gawker. Daar verscheen gisteren een artikel over hun ‘nieuwe mol’ binnen de Amerikaanse nieuwszender Fox News. Die mol stuurde een column naar Gawker waarin hij uitlegt waarom hij het zat is bij zijn werkgever. Als bewijs van zijn claims leverde hij ook een video waarin Mitt Romney en Fox-personality Sean Hannity even keuvelen voorafgaand aan een interview.

De onthulling is opmerkelijk om twee redenen. Ten eerste toont de video een veel menselijkere Mitt Romney dan meestal het geval is. En ten tweede omdat een medewerker van Fox de zender compleet fileert. De mol haalt onder meer een item aan wat hij omschrijft als de druppel die voor hem de emmer deed overlopen en die hem deed besluiten naar buiten te treden. Het gaat om een bericht op de website Fox Nation, die door hem als volgt wordt omschreven:

“The post neatly summed up everything that had been troubling me about my employer: Non sequitur, ad hominem attacks on the president; gleeful race baiting; a willful disregard for facts; and so on. It came close on the heels of the Common controversy, which exhibited a lot of the same ugly traits. (See also: terrorist fist jabs; Fox & Friends madrassa accusations; etc.)”

Het betreffende artikel gaat over Obama’s 50e verjaardagsfeest, waar een aantal beroemde zwarte Amerikanen als Chris Rock and Charles Barkely aanwezig waren, en had de volgende kop.

De mol belooft in de toekomst met meer kijkjes achter de schermen te komen. Lees het hele artikel hier.

Vergelijkbare berichten