|

Romney wil graag een bedankje voor het redden van de auto-industrie

Een van de dingen die Barack Obama te wachten stond toen hij president werd van de Verenigde Staten was de Amerikaanse auto-industrie, die op sterven na dood was. De zogenoemde ‘bailout’ was allesbehalve populair, maar was gezien de economische situatie waarschijnlijk de enige manier om bedrijven als Chrysler en General Motors overeind te houden. De bedrijven hadden krediet nodig, maar de crisis was net begonnen en krediet werd niet verstrekt.

 

Wat Mitt Romney betreft was de enige juiste oplossing in 2008 zonneklaar: Let Detroit Go Bankrupt. In een column in de New York Times in 2008 schreef Romney dat er vooral geen overheidsgeld naar deze bedrijven moest gaan.

“If General Motors, Ford and Chrysler get the bailout that their chief executives asked for yesterday, you can kiss the American automotive industry goodbye. It won’t go overnight, but its demise will be virtually guaranteed.”

 

Ok, duidelijk. Je kan het eens of oneens zijn met deze uitspraak, maar het is in ieder geval een duidelijk standpunt. Tot nu dan. Romney liet namelijk gisteren weten dat Obama’s aanpak de juiste was. Hoe weet hij dat? Omdat het de aanpak is die hij altijd al heeft bepleit.

 

“I pushed the idea of a managed bankruptcy, and finally when that was done, and help was given, the companies got back on their feet. So, I’ll take a lot of credit for the fact that this industry has come back.”

 

Het is voor Romney te hopen dat kiezers in staten waar de auto-industrie voor veel banen zorgt, zoals Ohio en Michigan, zijn column uit 2008 inmiddels vergeten zijn.

 

Vergelijkbare berichten