|

Clint Eastwood praat tegen een lege stoel

De Republikeinen hadden donderdag een verrassing in petto. Een van de sprekers van de avond werd geheim gehouden. Het bleek uiteindelijk om de enige echte Dirty Harry, Clint Eastwood, te gaan. Clint had wat advies voor president Obama. Nou ja, de lege stoel naast Clint waar Obama zogenaamd in zat.

Op papier klonk het wellicht als een leuk idee. En enkele grapjes kwamen ook wel aan. Zoals toen Eastwood aan de onzichtbare president vroeg “What do you want me to tell Mitt Romney? What, I can’t tell him that. He can’t do that to himself.” Eastwood is echter wel 82, en hij deed zijn optreden uit zijn hoofd, waardoor het geheel iets weghad van een oude man die live stond te dementeren op televisie.

http://youtu.be/qiHNVYRTKP8

Dat het publiek enthousiast applaudiseerde voor uitspraken van Eastwood als ‘een einde aan de oorlog in Afghanistan’, terwijl dat haaks staat op het voorgestelde beleid van de Republikeinen, laten we dan maar even achterwege.

Dit zei Eastwood overigens vorig jaar in GQ Magazine over rechts-conservatief Amerika.

I was an Eisenhower Republican when I started out at 21, because he promised to get us out of the Korean War. And over the years, I realized there was a Republican philosophy that I liked. And then they lost it. And libertarians had more of it. Because what I really believe is, Let’s spend a little more time leaving everybody alone. These people who are making a big deal out of gay marriage? I don’t give a fuck about who wants to get married to anybody else! Why not?! We’re making a big deal out of things we shouldn’t be making a deal out of.

They go on and on with all this bullshit about “sanctity”—don’t give me that sanctity crap! Just give everybody the chance to have the life they want.

Vergelijkbare berichten