|

Dit is Transnistrië, een land dat niet bestaat

Transnistrië, wie kent het obscure landje tussen Oekraïne en Moldavië niet? Alhoewel land, het is een de facto onafhankelijke mini-staat in Moldavië (wiki)en wordt maar door een paar landen erkend. Westerse pottenkijkers zijn er niet bepaald welkom.

Voormalig Oekraïne-correspondent Fleur de Weerd en School of Russian and Asian Studies-student Miles Atkinson bezochten Transnistrië. Hieronder het resultaat, een korte film over het land, zijn geschiedenis en het dagelijkse leven in dit overblijfsel van de Sovjet-tijd.

Lees ook:

De (jonge) correspondent aflevering 1: Fleur de Weerd in Kiev
Hoe journalist Dimiter Kenarov vanwege zijn liefde voor tractoren in een Wit-Russische cel belandde
In Moskou moet je knokken om te kunnen ontspannen

Vergelijkbare berichten