|

Filmmaker Robert King aan de frontlinies in Syrië

De vermaarde fotograaf en filmmaker Robert King werkt in opdracht van VICE aan de frontlinie in Syrië. Hij maakte al eerder indrukwekkende beelden over het langslepende conflict voor The New York Times.

Tot nu toe verschenen bij VICE drie reportages.

Deel 1: Assad’s Child Victims
King doet verslag vanuit een ziekenhuis in Al-Qusayr waar slachtoffers van de strijd – kinderen – aan hun wonden worden behandeld. Indrukwekkende en, wees gewaarschuwd, schokkende beelden:

Deel 2: Burning of The Old Souk
Eind september werd de middeleeuwse soek in de oude stad van Aleppo in de as gelegd. De Al-Madina-soek was de grootste historische markt ter wereld en werd door UNESCO als Werelderfgoed beschouwd. King filmt de nog brandende soek en de pogingen van inwoners en winkeleigenaren om hun eigendommen te redden.


Deel 3: The Atrocities Within Aleppo’s Field Hospital
King toont de situatie in een veldhospitaal, een kapotgeschoten privékliniek, in Aleppo. Hij interviewt twee artsen, één een voormalig dierenarts over de gruwelijkheden die zij tegenkomen.

In 2008 kwam de documentairefilm Shooting Robert King (Imdb). De film spant vijftien jaar (en drie oorlogen) van het leven van de Amerikaanse fotograaf. Hieronder de trailer:

Vergelijkbare berichten