|

HBO’s Witness laat het onmogelijke werk van fotojournalisten in conflictgebieden zien

Wat zou jij doen in een conflictgebied? Als journalist, maar ook als mens? Die vraag probeert de documentaire-reeks Witness van HBO uit te leggen aan de hand van vier fotojournalisten in Mexico, Libië, Brazilië en Zuid-Soedan.

Vandaag zendt de Amerikaanse zender de eerste aflevering uit. Die brengt de kijker naar Juarez waar drugsgeweld aan de orde van de dag is en het werken als journalist naast moeilijk ook levensgevaarlijk is.

De serie is geproduceerd door regisseur Michael Mann (The Insider, Ali, Heat) en documentairemaker David Frankham.

Hopelijk is de documentaire-reeks ook snel te zien in Nederland (en beschikbaar online). Bekijk hieronder de trailer:

http://youtu.be/CKRqpSAUj2o

Vergelijkbare berichten