|

Terug naar Linggajati, een documentaire over de Nederlandse geschiedenis in Indonesië

Journalist Twan Spierts wilde graag een documentaire maken over de Nederlandse geschiedenis in Indonesië na het ontmoeten van Joty ter Kulve. Zij werd in 1927 geboren in Nederlands-Indië en maakte de Tweede Wereldoorlog mee. In Linggajati, waar Ter Kulve haar jeugd doorbracht, werden de onderhandelingen gehouden voor de onafhankelijkheid van Indonesië.

Bekijk de documentaire:

Spierts moest zijn documentaire crowdfunden, omdat professionele producties nu eenmaal duur zijn. Onder andere het vfonds, de Fontys Hogeschool Journalistiek en Omroep West sponsorden de docu van Spierts. Die laatste zond Terug naar Linggajati vorige maand uit.

Meer weten over het project van Spierts? Ga dan naar de site van Terug naar Linggajati.

Vergelijkbare berichten