|

Zorgt er wel iemand voor de fixer van de correspondent?

Wie beschermt of zorgt voor de families van fixers als er iets met hen gebeurt? In landen als Syrië, Irak, Libië en Afghanistan maken journalisten veel gebruik van lokale contacten om aan hun verhalen te komen. Maar vaak is de verslaggever wel, maar de fixer helemaal niet verzekerd door de opdrachtgever. Moeten nieuwsorganisaties beter zorgen voor deze lokale medewerkers?

De Frontline Club besprak deze belangrijke kwestie eerder deze maand in Londen met Ilene Prusher, journalist en auteur van het boek Baghdad Fixer, Midden Oosten-correspondent Patrick Cockburn en de Libische journalist Suliman Ali Zway.

Het is een hele zit, maar ook een ontzettend boeiende discussie over een onderbelicht doch cruciaal element voor buitenlandjournalistiek.

Vergelijkbare berichten