Kijktip: vanavond Nieuwsuur vanuit Syrië

Nieuwsuur komt vanavond met een speciale uitzending die volledig is toegewijd aan Syrië. De uitzending is opgenomen in een vluchtelingenkamp in bevrijd Syrisch gebied. Dinsdag legde Nieuwsuur-hoofdredacteur Joost Oranje in Met Het Oog Op Morgen uit waarom ze de keuze maakten om de uitzending vanuit Syrië te doen en Twan Huys als presentator in te vliegen. “Het is niet slecht om af en toe een accent te zetten om te laten zien wat we echt belangrijk vinden.”

RTL-correspondent Roel Geeraedts maakte ook al eens een reportage vanuit een Syrisch vluchtelingenkamp in Jordanië.

Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom vertrok een week geleden naar Syrië om een reportage te maken over de hulpverlening in Syrië die de gebieden met vluchtelingen moeilijk kan bereiken. Ook reisde Eikelboom af naar Aleppo. Hij was er op het moment dat er een scud-raket insloeg. Deze week plaatste Eikelboom een video online van zijn verblijfplaats in Syrië.

Kijk vanavond om 22.00 uur naar Nieuwsuur op Nederland 2.

Volg DBR ook op Twitter en Facebook.

Vergelijkbare berichten