Tijd voor wat veranderingen

Meer te weten komen over het correspondentschap, dat is de reden waarom ik eind 2011 begon te spelen met het idee voor De Buitenlandredactie (DBR). Moest ik genoegen nemen met verhalen over correspondenten over het vak die vaak alleen maar verspreid te vinden waren over talloze kranten, tijdschriften of boeken? Nee, dat wilde ik niet. Ik vond het tijd dat alles wat je wilde weten over mensen als Olaf Koens en Harald Doornbos op één plek te vinden was.

In maart 2012 ging DBR van start met een eerste blog over de wapenwedloop tussen China en India en een blog over een negendelige serie van De Nieuwe Reporter over de toekomst van de correspondent. Een jaar later heeft DBR eigen correspondenten (Ester Meerman, Niels Posthumus, Peter Scheffer), een schat aan interviews met journalisten in het buitenland, een eigen enthousiaste en getalenteerde redactie en regelmatig bijdragen van bekende correspondenten verspreid over de hele wereld zoals Titia Ketelaar en Jacco Hupkens.

Maar nu is het tijd voor de volgende stap. Om te beginnen een nieuwe site die beter past bij de missie van DBR en de goede voornemens die wij aan het begin van het jaar maakten. En een site die veel beter de vergaarde kennis van correspondenten bundelt.

Daarbij past de nieuwe frisse huisstijl van vormgever Geert Piek. Een serieuzer DBR, waar ingezet wordt op onderzoek en mooie verhalen over en uit het buitenland. In de loop van deze week wordt onze nieuwe website gelanceerd – dankzij webknutselaar Lex Boon. Hieronder kunnen jullie alvast een voorproefje zien.

De overgang van de huidige vormgeving naar de nieuwe zal een aantal dagen duren; alvast excuses voor het eventuele ongemak. Maar DBR gaat er alleen maar op vooruit. Ik hoop jullie allemaal terug te zien op de nieuwe site. Tips, opmerkingen, bijdragen of nieuwe schrijvers blijven uiteraard welkom!

Hans Klis
Oprichter en hoofdredacteur van De Buitenlandredactie

Vergelijkbare berichten