|

Bambuser

Bambuser is een applicatie waarmee je live video’s kan streamen op onder andere Facebook, Twitter en je eigen blog of website. De app is in 2007 ontwikkeld, maar kreeg vooral de aandacht tijdens de Arabische Lente. Bambuser werd, samen met Twitter, door de Egyptische overheid geblockt, waarna de website een speciale pagina oprichtte voor de protesten op het Tahrir-plein. Op die manier kon men zonder censuur beelden van de protesten streamen. Later werd dit een pagina voor Noord-Afrika en het Midden-Oosten. In 2011 werden er ongeveer 10.000 video’s uit Egypte gepost op Bambuser.

Hoe werkt het?
Je kunt met Bambuser met je computer, via een webcam, en met je telefoon video’s opnemen. Bambuser kan door ongeveer alle smartphones worden gebruikt. Wanneer je de app op je telefoon opent, heb je meteen een camera voor je. Je kunt een titel invoeren en ervoor kiezen om live te streamen of om eerst te filmen en de video later te publiceren. De video moet in één keer goed zijn, je kunt het na afloop niet bewerken. Op de website kun je de meest recentelijke en populaire (live)video’s bekijken.

Bambuser is vooral interessant wanneer je een gebeurtenis live op social media of je eigen blog wil streamen. De app op de telefoon is gebruiksvriendelijk: met één druk op de knop film je live. Wanneer je de video later wil uploaden, wordt de app gewoon een app waarmee je kan filmen. Dan kun je net zo goed YouTube of Vine gebruiken.

Vergelijkbare berichten