Tim Freccia. Foto screenshot YouTube
|

Leven in conflictzones volgens fotograaf Tim Freccia

Congo, Sudan, Libië, Somalië. Er zijn weinig plekken waar fotograaf Tim Freccia niet geweest is in Afrika. Hij begon zijn carrière in Haiti, waar hij een soldaat gelyncht zag worden. Zijn eerste en zeker niet laatste confrontatie met wat hij ‘red line’ noemt.

Tegenover VICE vertelt Freccia uitgebreid over zijn jeugd, zijn ervaringen in Afrika, en hoe je omgaat met het leven in conflictgebieden. Dat is niet zo romantisch als sommigen denken:

It’s definitely not so romantic, and the wine is hard to get. A lot of it is just marching. Death marches through the jungle, no food, loose stools, bad water, that kind of stuff. It’s mostly sheer endurance.

Bekijk hieronder het interview met Freccia. Het is een lange zit (een klein uur) maar zeker de moeite waard:

De onderstaande video geeft een indruk van Freccia’s werk in de belegerde Somalische hoofdstad Mogadishu in 2009 en 2010:

Op de site van Freccia kun je meer van zijn werk zien. Kijk ook naar Freccia´s serie Cowboy Capitalists bij VICE over ondernemer Ian Cox die het in Afrika wil maken, maar geconfronteerd wordt met corruptie en andere schimmige praktijken.

Vergelijkbare berichten