|

The Royal Baby’s correspondentencircus

De timing had voor de toekomstige koning van Engeland niet beter kunnen zijn: wanneer opgezette sporen en het staartje van de Tour de France het (komkommer)nieuws domineren moet de koninklijke bevalling welkom nieuws zijn geweest op menig nieuwsredactie. De Great Kate Wait ontpopte zich in een mum van tijd in een groots circus – wat betreft correspondent Lia van Bekhoven zelfs overdreven groots.

Lia van Bekhoven

De hysterie van de Britse pers is niet zo verrassend, maar de buitenlandse media kunnen er blijkbaar ook wat van!  The Daily Telegraph en de BBC wijdden een artikel aan de royal baby fever in de buitenlandse media, van de ordinaire supermarkt tabloids in de Verenigde Staten tot een videostream in Spanje. Nederland wordt niet genoemd.

Veel journalisten zullen blij zijn dat circus (bijna) achter de rug is. Zo ook NOS-correspondent Arjen van der Horst. “Ja, gelukkig wel,” zegt hij tegen DBR op Twitter. “We hebben onze dosis royalty nu wel gehad.”

En ook BBC-verslaggever Simon McCoy is het waarschijnlijk roerend met hem eens, getuige onderstaand filmpje:

Voor Vanessa Lamsvelt van RTL Nieuws is het daarentegen nog minimaal een paar uur rennen en vliegen: “Zolang K&W nog in het ziekenhuis zijn is het circus nog niet voorbij.”

Vanessa Lamsvelt. Foto Olaf Koens
Vanessa Lamsvelt duwt iemand uit beeld. Foto Olaf Koens

Vergelijkbare berichten