Verwoest deel van de Westgate Mall in Nairobi. Foto screenshot Al Jazeera
|

De toekomst van Kenia en Somalië na de aanslag in Nairobi

Al-Shabaab leek voor de aanslag in Nairobi op 21 september verslagen te zijn. De islamistische terreurgroep werd vorig jaar verdreven uit de grote steden van Somalië door troepen van de Afrikaanse Unie, maar vooral door die uit Kenia. Het buurland trok Somalië binnen omdat de ontvoeringen en aanslagen van Al-Shabaab de fragiele regio verder instabiel maakte.

In The Frontline Club in Londen spraken experts en Afrika-correspondenten vorige week over de dreiging van Al-Shabaab voor de regio. Ook buigt het panel over de vraag of de aanslag op de Westgate Mall een comeback is van Al-Shabaab of juist een actie van een wanhopige gedecimeerde groep.

Vergelijkbare berichten