De Buitenlandredactie. Illustratie Geert Piek
|

Twee jaar De Buitenlandredactie

De Buitenlandredactie bestaat vandaag precies twee jaar. Op 5 maart publiceerde ik ietwat onwennig nog het bericht ‘Een wapenwedloop tussen China en India?‘ gevolgd door ‘De toekomst van de buitenlandcorrespondent in negen delen‘.

Niks wees er nog op dat deze pas opgerichte website over buitenlandjournalistiek zou uitgroeien tot een lanceerplatform voor jonge correspondenten en de kennisbank over het correspondentschap die het nu is.

Inmiddels hebben al bijna honderd mensen bijgedragen aan DBR; trekt de site maandelijks duizenden bezoekers en participeren onze redacteuren in debatten en panelgesprekken over buitenlandjournalistiek en werken we mee aan scripties van studenten en onderzoeken naar het journalistieke landschap.

Dit had niet gekund zonder de blijvende steun van vrienden, collega’s, redacteuren, correspondenten en jullie, de lezer. Bedankt daarvoor; op naar de vijf jaar!

Hans Klis
Oprichter en hoofdredacteur De Buitenlandredactie.

Vergelijkbare berichten