|

Masterclasses freelancen in moeilijke gebieden

Safa Al Ahmad was continu bang dat de Saoedische autoriteiten erachter zouden komen dat zij een documentaire aan het maken was over de verborgen protesten in het land in de drie jaar na de start van de Arabische Lente (Saudi’s Secret Uprising). “Het was emotioneel slopend. Ik was paranoïde en sliep vaak met mijn kleren aan omdat ik elk moment agenten op de stoep kon hebben staan.”

https://youtu.be/H7Ha3smQ-Ak

Tegenover de Rory Peck Trust, de Britse internationale belangenorganisatie voor freelancers, praat Al Ahmed in een nieuwe vierdelige serie over de uitdagingen van het werken als freelancer in het buitenland. De verhalen van RPT Field Stories zijn masterclasses voor beginnende buitenlandcorrespondenten. Zij bieden handvaten om in chaotische omstandigheden het hoofd koel te houden, hoe om te gaan met moeilijke overheden en netwerken opbouwen in het land waar de mensen die je wilt interviewen achter de tralies verdwijnen.

Het eerste deel van RPT Field Stories staat nu online bij de Rory Peck Trust.

Lees meer:

Vergelijkbare berichten