|

Fotograaf Don McCullin werd gevormd door oorlog en schuldgevoelens

Sommige dagen draaiden voor oorlogsfotograaf Don McCullin (wiki) niet om het maken van foto’s, maar om niet gebroken te worden door de ellende die hij om zich heen zag. Onder andere de dingen die hij zag in de Vietnam-oorlog veranderden McCullin voor altijd, zo vertelde hij in 2011 in het interview ‘Don McCullin’s war with guilt’ met CNN. McCullin:

“Ik sliep naast lichamen en dingen (in Hue) … en dan vraag je jezelf af, ‘wat heeft dit in hemelsnaam te maken met fotografie?’, ‘wie ben ik?’, ‘waar ben ik net geweest?’, ‘wat is er met mij gebeurd?'”

McCullins carrière begon in 1959 met het fotograferen van een Londense straatbende. Maar al snel ontwikkelde hij zich als fotojournalist in Afrika, Vietnam en Libanon. Voor de expositie Shaped by War uit 2010 blikte McCullin terug op zijn lange carrière. Bekijk hieronder een uitgebreid interview met indrukwekkende foto’s van McCullin naar aanleiding van die expositie:

http://youtu.be/OVZe4rQKcls

Vergelijkbare berichten