|

Perry in de bres voor onderdrukte christenen

Hoewel op de dollar ‘In God We Trust’ staat en elke Amerikaanse president elke toespraak afsluit met ‘God Bless America’ is er toch een grote groep christenen in de VS die meent tot een onderdrukte minderheid te behoren. Fox News speelt hier elk jaar aan het eind van het jaar handig op in door de ‘War on Christmas’ breed uit te meten.

http://youtu.be/qLZRWyNtlII

En hoewel het pas juni is heeft Rick Perry, korstondig presidentkandidaat en gouverneur van Texas, afgelopen week zijn krabbel onder een wet gezet om deze onderdrukking van het christendom, en onderdrukking van religie in het algemeen, op scholen in zijn staat tegen te gaan.

Een citaat uit de wet:

“A school district may educate students about the history of traditional winter celebrations, and allow students and district staff to offer traditional greetings regarding the celebrations, including ‘Merry Christmas,’ ‘Happy Hanukkah,’ and ‘happy holidays.”

Perry had ook nog wat te zeggen na het tekenen van de wet:

At an event to celebrate the new measure, Perry declared, “I’m proud we are standing up for religious freedom in our state. Freedom of religion doesn’t mean freedom from religion.”

Afgezien van hoe overbodig deze wet is (ooit een grote stad als New York gezien in december? Kerst is niet bepaald in de verdrukking), raakt Perry’s redenering in bovenstaand citaat kant noch wal. Natuurlijk betekent ‘freedom of religion’ ook ‘freedom from religion’. Perry is een christen, en zou niet blij zijn als hem de islam, het boeddhisme of een andere religie wordt opgedrongen.

De vermeende War on Christmas is overigens wel ergens goed voor. Het geeft komieken als Jon Stewart van de Daily Show altijd voldoende ammunitie voor hun programma in december.

Vergelijkbare berichten