Wat je niet mag missen: de DBR Agenda

DBR zet op deze pagina interessante aan buitenlandjournalistiek en correspondentschap gelieerde evenementen en workshops voor je op een rij. Jouw evenement of workshop hierbij of heb je een tip? Stuur ons een Tweet of mail naar redactie@debuitenlandredactie.nl!

Debatten

Breaking News or Breaking Truth?: Mass Media and Politics in the Middle East
Een nieuwe editie van de ‘Henriette van Lynden Lezing’, ditmaal over de invloed van media in het Midden-Oosten. Met Marwan Kraidy (professor aan de University of Pennsylvania), Wadah Khanfar (oud-hoofdredacteur Al Jazeera) en Sander van Hoorn (NOS correspondent) zullen hun visie op het onderwerp geven en deelnemen aan een paneldiscussie.
Wanneer: 21 november 2013, 20:00.
Waar: De Rode Hoed, Amsterdam.
Meer info: Zie website.

Rights Night: je vrijheid of je leven
Tijdens de Rights Night (georganiseerd door Coolpolitics en NRC) komen binnen- en buitenlandse gasten aan het woord, en gaan zij in gesprek over het belang maar ook de risico’s van persvrijheid en de verantwoordelijkheid van de journalist. Want vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar levert dat ook altijd de gewenste resultaat? Te gast zijn o.a. de Afghaanse presentatrice Marina Zaffari en schrijver Mano Bouzamour.
Wanneer: 22 november 2013, 17:00.
Waar: NRC Café, Amsterdam.
Meer info: Zie website.

Midden-Oosten Report: Berichten uit het Midden-Oosten
Discussie met experts, politici en journalisten. In het derde programma van deze serie wordt berichtgeving over het Midden-Oosten en ons beeld dat daardoor wordt gevormd besproken met Lex Runderkamp, Monique Samuel en Carolien Roelants.
Wanneer: 4 december 2013, 20:30.
Waar: De Balie, Amsterdam.
Meer info: Zie website.

5 jaar Radio Dabanga, met minister Lilianne Ploumen
In december bestaat Radio Dabanga 5 jaar. In samenwerking met Free Press Unlimited organiseert het radiostation een evenement in Amsterdam, in aanwezigheid van de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Lilianne Ploumen. Aansluitend vindt een debat plaats over het thema lokale versus internationale journalistiek, geleid door Twan Huys.
Wanneer: 13 december 2013, 16:00
Waar: De Balie, Amsterdam.
Meer info: Zie website.

Workshops

How to be a foreign correspondent
Tweedaagse Masterclass van The Guardian over het buitenlandcorrespondentschap, onder leiding van zuid-Europa correspondent John Hooper.
Wanneer: 22-23 februari 2014
Waar: The Guardian, Londen.
Meer info: Zie website.

Verslaggeving in conflictgebieden
Tijdens deze training van de NVJ word je voorbereid op het maken van gevaarlijke reizen, want een goede voorbereiding is het halve werk! Wat neem je mee? Welk hotel reserveer je? Waar moet je op letten als je aankomt? Met wie reis je rond? Welke auto neem je? Wat zijn de valkuilen en hoe kan je die zo goed mogelijk omzeilen? Dat leer je met deze intensieve training door Peter ter Velde en Kees Schaepman.
Wanneer: 17-18-19 maart 2014
Waar: Defensieterrein de Harskamp, Harskamp.
Meer info: Zie website.

Films/documentaires

International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA)
Tips van DBR volgen snel.
Wanneer: 20 november – 1 december 2013
Waar: Amsterdam (met name omgeving Rembrandtplein)
Meer info: Zie website

Vergelijkbare berichten