|

Nathalie Righton over het nachtleven in Afghanistan: ‘niet te dicht bij het raam komen’

In Kabul vind je geen disco’s of clubs. Gedanst wordt er evenmin in de restaurants en café’s, al draaien ze daar wel internationale popmuziek zoals Lady Gaga.

Volkskrant-correspondente, en Tegel-winnaar, Natalie Righton doet tegenover Jägerland uitgebreid een boekje open over het nachtleven in Afghanistan. Righton:

‘Uitgaan in Afghanistan is moeilijk. Het is hier soms te gevaarlijk om ‘s avonds over straat te gaan of naar plekken toe te gaan waar veel mensen samenkomen. Drukke plaatsen zijn mogelijk doelwit van aanslagen. Ook het feit dat Afghanistan een streng islamitisch land is, maakt uitgaan ingewikkeld. Plekken waar jongens en meisjes die geen familie van elkaar zijn, elkaar kunnen ontmoeten, bestaan niet tot nauwelijks. Disco’s en clubs voor Afghanen zijn er dus niet in Kabul. Op het platteland al helemaal niet. Afghanen die ik ken gaan vanwege de oorlog en de cultuur en het gebrek aan uitgaansplekken dus niet ‘s avonds uit. Ook overdag is er weinig te doen voor Afghanen. Er zijn een paar snookerclubs in Kabul en er is een bioscoop. Alleen jongens gaan daar naartoe, hoewel moslimextremisten dat zondig vinden. Afghaanse meisjes gaan sowieso niet uit.’

Lees het hele interview op Jägerland.

Lees meer:

De embedded filmmaker die uiteindelijk zelf de wapens oppakt in Afghanistan en de rol van de journalist in oorlogsgebied

Vergelijkbare berichten