|

De vader van Ted Cruz, een ouderwetse Birther

“We need to send Barack Obama back to Chicago. I’d like to send him back to Kenya.” Was getekend, Rafael Cruz, pastoor en de vader van Tea Party-senator Ted Cruz. Bovenstaande quote komt van een bijeenkomst van de Tea Party in Texas waar Cruz sprak, en het was niet de enige samenzweringstheorie die de revue passeerde. De Verenigde Staten staan ook op het punt hun soevereiniteit te verliezen aan de Verenigde Naties (met hulp van Obama, uiteraard), die ook nog eens op het punt staan wereldwijd belasting te gaan heffen. Aldus Rafael Cruz.

http://youtu.be/DIA6j-_DI6o?t=51s

Een woordvoerder van Ted Cruz zei dat de opmerking van Cruz senior uit de context was gehaald, en dat Rafael niet voor zijn zoon spreekt. Maar Rafael Cruz gaat wel degelijk regelmatig op pad voor en met zijn zoon, aldus The Dallas Morning News.

The Cruz campaign deployed him throughout last year’s election as a surrogate, so it’s not as though he’s some rogue supporter with a tenuous connection. They make joint appearances. The elder Cruz has introduced his son many times to conservative gatherings, typically ones that draw Christian conservatives. At one such gathering this summer in Iowa, Rafael Cruz — as he regularly does – compared Obama to Fidel Castro, the Communist dictator who ruled his native Cuba.

Ted Cruz

Ted cruz gaat een gooi doen naar de nominatie voor 2016, dat lijkt zo goed als zeker. En senator Cruz staat al bekend om zijn controversiële opmerkingen standpunten, maar zijn vader lijkt dus ook geen blad voor de mond te nemen. Met mensen als Cruz en Rand Paul en hun aanhang belooft het een nog vreemdere en leukere primary te worden dan in 2012, en dat had ik haast niet voor mogelijk gehouden.

Vergelijkbare berichten