|

Zijn handen werden gebroken door het regime, maar de Syrische cartoonist Ali Farzat tekent weer (voor The Guardian)

In de nacht van 24 op 25 augustus braken gemaskerde leden van de Syrische veiligheidsdienst en pro-regeringsmilities de handen van de cartoonist Ali Farzat. Het regime was kennelijk niet blij met de politieke cartoons van de Syriër.

Begin deze maand was Farzat nog in Nederland voor de opening van de tentoonstelling ‘Culture in Defiance over kunst uit de Syrische Revolutie‘ in de Prins Claus Fonds Galerie (4 juni – 23 november), waar hij ook sprak over de gebeurtenissen die nacht in Damascus.

The Guardian maakte een indrukwekkende korte film over Farzat. Tussen het tekenen door vertelt over zijn leven en carrière, maar ook de kunst en de opstand in Syrië:

De video over Farzat is het eerste deel uit een serie over cartoonisten uit de Arabische Wereld ‘Drawing the Revolution’ voor The Guardian.

Vergelijkbare berichten