|

Afghanistan vecht voor vrede in boksarena’s en op voetbalvelden

Hamid Rahimi wil vrede in de stad waar hij geboren is, en het land waarvoor hij vecht. Die hoop sprak de Afghaanse boxer uit voor zijn gevecht vorige week dinsdag in hoofdstad Kabul.

Het was de allereerste professionele bokswedstrijd ooit in Afghanistan. Rahimi versloeg in zeven rondes Saed Mbelwa uit Tanzania.

De honderden toeschouwers betaalden tot wel honderd dollar per ticket om bij het historische evenement te zijn, schrijft Al Jazeera. De zender maakte onderstaande reportage:

De zege van Rahimi is de volgende in een reeks Afghaanse atletische overwinningen. In augustus won Rohullah Nikpa de tweede Olympische medaille (brons – Taekwondo) ooit in de Afghaanse geschiedenis. Het was ook meteen Nikpa’s tweede, in 2008 behaalde hij ook al brons in Beijing.

Afgelopen maand kwam ook het eerste seizoen van de Roshan Afghan Premier League ten einde. Volgend jaar hoopt de Afghaanse bond een nog grotere eredivisie te kunnen organiseren. Lees de indringende reportage van Der Spiegel over een competitie op velden waar in de periode 1996-2001 tijdens de rust mensen werden geëxecuteerd.

Lees meer:

Nathalie Righton over het nachtleven in Afghanistan: ‘niet te dicht bij het raam komen’
Correspondent worden? ‘Ga een jaar naar Kabul of Nairobi’
De embedded filmmaker die uiteindelijk zelf de wapens oppakt in Afghanistan en de rol van de journalist in oorlogsgebied

Vergelijkbare berichten