24 Hours in World Journalism 2013

‘Beste collega’s wereldwijd,’ opent de brief van journalist John Dale op zijn website. Net zoals vorig jaar wil de Britse journalist een volledige dag journalistiek laten vastleggen door journalisten over de hele wereld.

De oproep oogt misschien ietwat knullig, de ambitie van zijn project 24 Hours in World Journalism is dat niet. Dale streeft naar het bijeenbrengen van kwalitatief goede journalistieke producties en wil daarmee de vrijheid van meningsuiting bevorderen en erkenning vragen voor journalistieke moed en integriteit. Door ‘een reis te maken door de verschillende tijdzones’, zoals Dale schrijft, wil hij vastleggen hoe verschillende media anno nu te werk gaan. Het resultaat van vorig jaar werd gebundeld in een boek, door Press Gazette verkozen tot één van de beste 40 boeken over journalistiek en finalist van de British Journalism Awards.

En het mooie is, iedereen mag meedoen. Van redacteuren tot verslaggevers, correspondenten, paparazzi, columnisten en roddeljournalisten. In andere woorden: een crossmediale doorsnede van de huidige mediapopulatie.

Wanneer?
11 maart 07:00 tot 12 maart 07:00 (Nederlandse tijd).

Hoe?
Schrijf een wervende tekst tussen de 500 en 1000 woorden (of meer) over jouw belevenissen – of de belevenissen in jouw stad of land – tussen 11 en 12 maart. Foto’s, video’s en audiofragmenten zijn ook welkom. Mail ze vervolgens naar: 24hours2013@hotmail.co.uk

En dan?
Word je wellicht meegenomen in zijn boek. Of je wint een geldprijs à $10.000, $5.000, $2.500, of $500.

Vergelijkbare berichten