The Bombing of al-Bara. Foto YouTube
|

Bombardement Syrisch dorp toont gevaren avonturisme

PBS cameraman Olly Lambert was in het Syrische dorp al-Bara om een rebellenleider te interviewen, toen het dorp gebombardeerd werd. Hij legde de paniek en dodelijke gevolgen vast, maar vooral ook zijn eigen ervaringen.

In ‘The Bombing of al-Bara’ wordt duidelijk wat het betekent om in Syrië verslag te doen van het conflict en de wezenlijke gevaren die journalisten lopen. Bovenstaande beelden zijn daarom ook niet bedoeld als verheerlijking van avontuurlijke journalisten die daar – op de bonnefooi – heengaan, maar dient als waarschuwing tegen avonturisme.

Maar nieuws van gewonde avonturiers als deze Russische rechter of zelfs de dood van prominente journalisten als Marie Colvin of fotografen als Remi Colvin lijken jonge journalisten niet af te schrikken.

Hopelijk laten de beelden van Lambert zien dat je – zoals Jan Eikelboom eerder op dit blog vertelde – als jonge onervaren journalist beter je ervaring in veiliger oorden kunt opdoen alvorens je leven te wagen in zo’n gevaarlijk conflict als Syrië.

Vergelijkbare berichten