|

Radiodagboek van een oorlogscorrespondente

Kelly McEvers. Foto: NPR
Kelly McEvers. Foto: NPR

NPR-correspondente Kelly McEvers (standplaats Beiroet) beschrijft in haar radiodocumentaire ‘Diary of a Bad Year: A War Correspondent’s Dilemma’ haar ervaringen als journaliste aan de frontlinie sinds de start van de Arabische Lente in 2011. Het resultaat is een confronterend zelfportret over de gevaren en dilemma’s van een jonge oorlogscorrespondente, die niet schuwt zich kwetsbaar op te stellen.

De documentaire bevat naast eigen impressies en ervaringen ook interviews met onder anderen haar eigen man, de dochter van een vermoorde correspondent en collega-journalisten zoals Paul Wood en Christiane Amanpour. Met hen bespreekt ze het verliezen van collega’s, de adrenaline, het werken als vrouw in het Midden-Oosten – kortom, alle interessante aspecten die komen kijken bij het vak.

Luisteren naar ‘Diary of a Bad Year: A War Correspondent’s Dilemma’ kan hier.

Vergelijkbare berichten