Het Rijksdaggebouw. Foto Pedelecs via Wikimedia Commons
|

Een vooruitblik op de Bondsdagverkiezingen

Deze hele week staat Nieuwsuur in het teken van de Duitse Bondsdagverkiezingen, die plaatsvinden op 22 september. Om de stemming in het land te peilen, reisden Dieuwke van Ooij en Holger Fritsche door zes deelstaten om meer over Duitsland te weten te komen. De eerste aflevering van de serie ‘Alles Klar!?’ is gemaakt in Beieren, waar familiebedrijven het erg goed doen. Zijn deze bedrijven een antwoord op de financiële crisis?

Vanavond onderzoekt Nieuwsuur in de deelstaat Noordrijn-Westfalen de keerzijde van het Duitse succes.

Duitse verkiezingen, hoe zit dat?
De CDU/CSU (samen ‘die Union’) van Bondskanselier Angela Merkel is al maanden de grootste partij in de peilingen en de kans is groot dat zij weer de verkiezingen winnen. Internetportaal Duitslandweb heeft een uitgebreid dossier met de verschillende politieke partijen, lijsttrekkers en een uitleg van het kiesstelsel, dat sterk verschilt van het Nederlandse.

Wahlabend
Campagnebureau BKB en Melkweg Amsterdam roepen september uit tot ‘Liebe Deutschland’ maand. Met films, muziek en debatten verklaren zij de liefde aan Duitsland en zetten ze de kijker op de Duitse verkiezingen. Zondag 22 september is het Kanzlernacht: uitslagenavond Duitse verkiezingen in de Melkweg Amsterdam. Kaarten zijn te koop via de website van de Melkweg. Voor meer info: like Liebe Deutschland op Facebook!

Vergelijkbare berichten