Buitenlandjournalistiek met een filtertje

Instagram blijft groeien en vormt volgens sommigen een bedreiging voor de traditionele fotojournalistiek. Een aantal fotografen laat zich niet uit het veld slaan en maakt er juist gebruik van. Ook correspondenten gebruiken de app, om foto’s te maken bij hun verhalen of een kijkje achter de schermen te bieden. Buitenlandjournalistiek met een vintage-filter. Een overzicht:

Ayman Mohyeldin (@ayanm) werkt voor NBC News in Egypte. ‘This is how I see the world’ staat in zijn profielomschrijving. ‘Good bad & tasty!’

AymanMohyeldin4 AymanMohyeldin1 AymanMohyeldin2

Erin Cunningham (@erinmcunningham) van The Global Post reisde jarenlang rond in het Midden-Oosten en Zuidoost-Azie, maar woont voorlopig in Boston. Maakt ook daar mooie foto’s.

erinmcunningham1 erinmcunningham3 erinmcunningham2

Oorlogsfotograaf Benjamin Lowy (@benlowy) reist de hele wereld rond en maakt met zijn iPhone geweldige foto’s, zoals deze serie in Jemen.

benlowy1 benlowy3 benlowy2

De Canadese journaliste Maryam Ishani (@maryamishani) werkt voor Agence France Presse en plaatst vooral veel werkgerelateerde foto’s, van de boeken en kranten die ze leest tot de inhoud van haar tas.

maryam3 maryam2 maryam4

Van eigen bodem: Olaf Koens (@olafkoens), correspondent in Moskou. Kennen we natuurlijk vooral van RTL Nieuws, maar misschien herinner je je ook ons interview vorig jaar met de correspondent.

olafkoens olafkoens2 olafkoens4

Vergelijkbare berichten