Inés Capdevila, redacteur van de Argentijnse krant La Nación. Foto La Nación
|

Wij krijgen een koning, Argentinië een koningin

Niet alleen Nederland viert op 30 april feest. Ook in Argentinië gaan de vlaggen uit, niet voor koning Willem-Alexander maar voor ‘hun’ koningin Maximá.

Steven de Jong interviewde voor nrc.nl Inés Capdevila, redacteur van de Argentijnse krant La Nacion. Zij is een van de vele journalisten die het grootste nieuwsevenement, ook in Argentinië, verslaat.

Hieronder een fragment van het interview:

Op 22 april komt de 40-jarige Capdevila al naar Amsterdam. “En ik weet dat veel andere Argentijnse media ook mensen zullen sturen om de inhuldiging te verslaan”, licht ze toe. Het simpele feit dat “een Argentijnse vrouw koningin wordt” is voor haar landgenoten genoeg om uit hun bol te gaan. “Je zou het een sprookje kunnen noemen.” Normaal gesproken houdt ze zich overigens met ernstigere zaken bezig. “Ik ben buitenlandredacteur en heb van alles verslagen: conflicten, verkiezingen, crises, staatsgrepen, natuurrampen. Maar nog nooit de inauguratie van een koning!”

Het is iets wat je maar één keer in je leven meemaakt, vervolgt Capdevila. “Een stukje geschiedenis waar je getuige van bent. Wat het zo gaaf maakt is het feit dat het goed nieuws is: een heel land dat iets aan het vieren is. Dat is zó anders vergeleken met al die conflicten, crises en rampen waar we normaal gesproken verslag van doen.”

Lees het hele interview met Capdevilla op nrc.nl.

Vergelijkbare berichten