Sandra Korstjens (RTL) en Marc Bessems (NOS) in Sao Paolo. Foto Sascha Meijer en Nikki van der Westen
|

‘Ons huwelijk zou problemen veroorzaken als we in Den Haag zaten, niet in Zuid-Amerika’

‘Het is bij ons geen strijd thuis’, vertelden correspondenten Marc Bessems en Sandra Korstjens ons in 2014 al in een dubbelinterview voor De Buitenlandredactie. Het is goed om zes jaar later te horen dat het koppel in Latijns-Amerika nog altijd goed naast elkaar kunnen werken en leven, de een voor de NOS en de ander voor RTL Nieuws. ‘Ons huwelijk zou problemen veroorzaken als we in Den Haag zaten, niet in Zuid-Amerika’

De vragen van de presentatoren van Op1, Charles Groenhuijsen en Carrie ten Napel, lijken te suggereren dat een correspondentenkoppel zeldzamer is dan het lijkt. Veel, maar zeker niet alle, journalisten in het buitenland pakken het zo aan. Ikzelf deed dat ook met mijn partner tijdens ons correspondentschap in de VS. Het helpt bij het integreren in een nieuwe samenleving, want dat kan eenzaam voelen. ‘Neem je geliefde mee en ga samen het avontuur aan’, is een van de beste adviezen (van voormalig Frankrijk-correspondent Dirk Vandenberghe) die ik ooit heb gehad.

Bovendien is het een creatief pluspunt. Je kunt ideeen met elkaar bespreken en aanscherpe, je bedenkt voor elkaar mooie verhalen die de ander kan pitchen en als je allebei voor grote Nederlandse media werkt kun je een voet in de deur krijgen bij moeilijk benaderbare organisaties (die aandacht in een ‘klein’ Nederlands blaadje niet interessant vinden, maar meerdere bladen of kranten wel).

Vergelijkbare berichten