Cover van jubileumnummer National Geographic 125 jaar
|

125 jaar National Geographic

National Geographic bestaat 125 jaar. Om dit te vieren is de editie deze maand toegewijd aan een van de elementen waar NatGeo voornamelijk bekend om is: fotografie. Het blad behandeld alle belangrijke functies van foto’s: getuigen, bewijzen, verbinden, onthullen, betoveren en beschermen.

In het blad staan onder andere een aangrijpende reportage uit Oost-Congo (getuigen), prachtige foto’s van zeldzame volken uit de hele wereld (betoveren) en een fotoserie uit Noord-Korea (onthullen). Ook vertellen jonge, opkomende fotografen iets over hun favoriete of meest beslissende foto voor hun carrière. En we weten nu dat er sinds 1896 maar liefst 539 foto’s met blote borsten in het blad zijn verschenen.

Toch mist het blad meer verhalen van fotografen. Over hoe foto’s zijn gemaakt, hoe het is om de hele dag met een camera rond te zeulen voor die ene goede foto. Tips zouden ook welkom zijn geweest. Maar de foto’s zijn heel mooi. Het is die vijf euro waard, dus ga het blad lezen.

Vergelijkbare berichten