Lucas Dolega Award 2014
|

Lucas Dolega Award voor freelance fotografen

Ben jij een freelance fotograaf die gebeurtenissen vastlegt die te maken hebben met ‘de verdediging van democratie en vrijheden’? Werk jij in conflicten, revoluties of rampen? Dan kan jij je aanmelden voor de Lucas Dolega Award:

The Lucas Dolega Award is open to all professional freelance photographers, without age or country restrictions. The participation is free.

Participants will have to present a report on the coverage of any event relevant to the defense of freedoms and democracy, a conflict (civil or military wars, riots, attacks or public demonstrations…), a revolution, a natural or sanitary disaster, and/or their consequences on civil populations.

De Lucas Dolega Award bestaat uit een Nikon-camera ter waarde van tienduizend euro, een foto-expositie in Parijs en een publicatie bij Reporters without borders.

Hier zijn de voorwaarden en het aanmeldingsformulier te downloaden.

Lucas Dolega (32), een gevierd fotograaf, stierf op 17 januari 2011 in Tunis. Hij was de eerste journalist die overleed tijdens de Arabische opstanden. De prijs werd voor het eerst in december 2011 uitgereikt. Bekijk hier het laatste werk van Dolega. Lees hier meer over de achtergrond van de prijs.

Vergelijkbare berichten