|

Een goudeerlijke zwendelaar in Houston

In de Verenigde Staten worden verkiezingen gehouden voor de kleinste ambten, zo ook voor de Raad van Curatoren van de Community College in Houston. Een van de zetels in de Raad werd afgelopen week gewonnen door de blanke electricien Dave Wilson, die zittend raadslid Bruce Austin versloeg met slechts 26 stemmen verschil. En hoe wist Wilson de zwarte Austin te verslaan in een district waar overwegend zwarte Amerikanen wonen? Door iedereen het idee te geven dat hij zelf zwart is. En de beste man komt er eerlijk voor uit dat hij de kiezers heeft misleid. Dat niet alleen, hij lijkt er vrij trots op te zijn.

Wilson verspreidde flyers waar niet hij zelf, maar wel een verzameling van zwarte stellen op stonden. Het onderschrift las ‘Stem op onze vriend en buurman Dave Wilson’. Op een van de flyers stond dat Wilson werd gesteund door Ron Wilson. Kiezers in Houston die al langer meegaan dachten wellicht dat daarmee politicus Ron Wilson werd bedoeld, een voormalige zwarte afgevaardigde in de staat. Maar in de kleine lettertjes stond dat het ging om Dave’s neef Ron, die in Iowa woont. “Hij is een aardige neef”, zei een grinnikende Wilson tegen de lokale televisie. “We hebben op de middelbare school samen honkbal gespeeld. Hij heeft zijn steun voor me uitgesproken.”

Schaamte over zijn onorthodoxe verkiezingscampagne lijkt Wilson niet te voelen. Integendeel, volgens Wilson hoort het er nou eenmaal bij. “Elke keer als een politicus praat, is hij bezig kiezers te misleiden.”

Het is overigens niet de eerste keer dat Wilson in het nieuws komt. In 2009 verspreidde hij tienduizenden flyers waarin hij de huidige burgemeester van Houston en toenmalig kandidaat Annise Parker aanviel vanwege haar seksuele geaardheid. Toen hij gevraagd werd waarom hij zijn pijlen op de lesbische Parker richtte antwoordde Wilson als volgt: “De openlijke homoseksuele levensstijl leidt tot uitroeiing. Je kan je niet voortplanten.”

Vergelijkbare berichten