Foto Hans Klis
|

Op bezoek bij Reporters Instructed in Saving Colleagues (RISC)

Reporters Instructed in Saving Colleagues (RISC) hield vorige week haar eerste training in Londen. Vierentwintig freelance journalisten en fotografen leerden in en rond The Frontline Club onder andere hoe zij wonden veroorzaakt door kogels en granaatscherven moeten behandelen, zich voorbereiden op exotische ziektes en hoogteziekte of onderkoeling kunnen herkennen. Handige kennis voor een beroepsgroep die steeds vaker alleen staat én werkt.

Ook oprichter Sebastian Junger volgde de training. Boven een impressie van twee van de vier cursusdagen.

Lees meer over RISC op hun website . Of lees in NRC Handelsblad (digitale editie) vanmiddag de uitgebreide reportage van Hans Klis over de training in Londen afgelopen week.

Vergelijkbare berichten