|

Op zoek naar een goede kroeg in Caïro? There’s a map for that!

De kroeg is een ideale plek om verhalen te vinden, contacten op te doen en even te ontspannen na een dag achter het nieuws aanjagen. Maar in een islamitisch land als Egypte is de weg naar de toog wat minder vanzelfsprekend dan in Nederland. Niet omdat er geen kroegen zijn, maar omdat zij vaak verborgen zitten in donkere steegjes achter grote deuren.

Zoals bijvoorbeeld in hoofdstad Caïro. Hoe vind je daar een leuke kroeg als (nieuwbakken) correspondent? Je kunt natuurlijk naar het alom bekende Cafe Riche (maps), maar als die om middernacht de deuren sluit waar kan je dan nog een biertje drinken? In zulke gevallen moet je de zeer overzichtelijke Baladi-bar map raadplegen – een creatie van de Nederlandse correspondent Eduard Padberg – en een onmisbare tool voor de journalist in Caïro.

Vergelijkbare berichten