|

In Mexico bestaat er geen vrij pers meer, de staat kan journalisten niet beschermen tegen de kartels

Het liefst blijven ze thuis, niet alleen om zichzelf maar ook om hun collega’s en familie te beschermen tegen het geweld. Tegen de drugskartels. Sinds het begin van de oorlog tegen deze bendes in Mexico zijn al meer dan 35.000 mensen omgekomen, waaronder ook journalisten en bloggers.

Journalisten en fotografen riskeren hun leven tijdens het verslaan van de drugscriminaliteit die het land teistert. Niemand kan ze beschermen en niemand zal hun vermissing onderzoeken. “Vroeger brachten we meer informatie in de krant. Maar een vrije pers is niet meer mogelijk”, zegt een hoofdredacteur tegenover de documentairemaker van Al Jazeera. “De staat beschermt ons niet meer.”

Het programma Witness liep twee dagen mee bij twee verschillende Mexicaanse kranten en maakte een onthutsende reportage: ‘The Deadliest Beat’

Vergelijkbare berichten