|

Slachtoffers van rellen herdenk je met… meer rellen

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

Foto’s: Ester Meerman

Het is deze week een jaar geleden dat er in de Mohamed Mahmoud straat in Cairo rellen uitbraken tussen de oproerpolitie en demonstranten. Aanleiding voor de ongeregeldheden was het bruut uiteenjagen door de politie van een vreedzaam protest op het Tahrir-plein, van nabestaanden van slachtoffers die vielen bij eerdere rellen tussen demonstranten en de politie. Gedurende vier onrustige dagen in Mohammed Mahmoud vielen er 47 doden en raakten duizenden mensen gewond. Veel protestanten raakten een oog kwijt, omdat daar volgens verschillende bronnen door de oproerpolitie gericht op geschoten werd.

Ter herdenking van de slachtoffers die vielen op Mohammed Mahmoud en uit protest tegen het feit dat er tot nu toe slechts een politieagent voor in staat van beschuldiging gesteld is, zijn er deze week in dezelfde straat protesten gepland. Zoals verwacht braken er al op de eerste dag opnieuw rellen uit, waarbij een paar honderd demonstranten stenen, vuurwerk en molotov cocktails naar de oproerpolitie gooiden, die vervolgens door de politie doodleuk teruggegooid werden. Met wat traangas er gratis en voor niks bij.

Het dodental staat bij schrijven van dit artikel op een, het aantal gewonden loopt tegen de honderd.

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

‘Verboden toegang voor de Moslimbroederschap’ staat op de banner hierboven te lezen.

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

First anniversary of Mohammed Mahmoud clashes

Bekijk hier meer foto’s.

Vergelijkbare berichten