|

‘Nieuws draait niet om een conflict tussen goed en kwaad’, dat vertelt HBO Witness

‘Je kijkt het nieuws en ziet verslaggevers die vertellen hoe het zit in Somalië en de Somalische piraten. De meeste van die journalisten zijn daar nog nooit geweest. Een fotografe als Véronique de Viguerie is wel al voor langere tijd in Somalië geweest en heeft op de boten gezeten met de piraten. Het is heel belangrijk om beide kanten van het verhaal te kennen en begrijpen om het te kunnen vertellen. Dat de situatie daar niet zo zwart-wit is als goed en kwaad.’

Die duiding mistte regisseur David Frankham in de berichtgeving over Somalië, maar ook meer gebieden in de wereld. Daarom besloot hij de documentairereeks HBO Witness te maken. Om kijkers beter te informeren over de conflicten in Mexico, Libië, Brazilië en Zuid-Soedan (trailer), maar ook hen te laten begrijpen wat er voor die nieuwsgaring gedaan moet worden.

De vier in november uitgezonden documentaires zijn nog niet online te vinden, maar zijn verplichte kost voor de bezoekers van dit blog. Tot die tijd dat ze beschikbaar zijn, moeten we het doen met de trailers en de interviews met Frankham:

Vergelijkbare berichten