|

Onze blinde vlek in het Midden-Oosten: Saoedi-Arabië

Saoedi-Arabië is een land dat grotendeels afgesloten is van de buitenwereld; maar weinig westerse journalisten zijn er welkom. We kennen het islamitische land vooral van de drift-ongelukken, de zware straffen voor homoseksualiteit (wiki) en als de plek waar vrouwen niet mogen autorijden. De BBC mocht in 2009 -onder begeleiding van de autoriteiten- een kijkje nemen in het koninkrijk.

http://youtu.be/au9Aqd_-2hc

De documentaire is drie jaar oud, maar nog altijd informatief. Wie een actueler inzicht in Saoedi-Arabië wil, kan het beste het recent verschenen boek van journaliste Karen Elliott House, ‘On Saudi Arabia: Its People, Past, Religion, Fault Lines — and Future’ lezen (de recensie van The New York Times).

Volg DBR ook op Twitter en Facebook.

Vergelijkbare berichten