Elif. Foto Jelle Rietveld
|

Dit waren de gezichten van Taksim

Jelle Rietveld fotografeerde in de eerste week van juni mensen die zich verzamelden op het Taksim-plein in Istanbul. Mensen van alle lagen van de bevolking die demonstreerden tegen het verdwijnen van Gezi Parkı, premier Erdogan en het politieoptreden tegen de mensen op het plein.

Vannacht werd het Taksimplein ontruimd, de politie zette traangas in en waterkannonnen met chemicaliën. Dit waren de gezichten op het Taksim-plein:

Elif (19), student

Elif. Foto Jelle Rietveld
Elif. Foto Jelle Rietveld

Ik ben hier sinds zondag 2 juni. Ik ben van mening dat dit een onschuldig protest is en ik wil mijn steun betuigen.

Selim (32), interieur Ontwerper

Selim, Foto Jelle Rietveld
Selim, Foto Jelle Rietveld

Ik wil geen minister-president die zich altijd bemoeit met de levensstijl van mensen, die altijd probeert dingen met behulp van zeer slecht taalgebruik op te leggen. Wij, de inwoners van Turkije, zijn nooit door enige weerstand geweest en dat zullen we waarschijnlijk ook nooit meer.

Yusuf (76), gepensioneerd

Yusuf, Foto Jelle Rietveld
Yusuf, Foto Jelle Rietveld

Ik ben hier omdat ik sinds ik jong was al een sociaal-democraat ben en ik geloof in democratische rechten.

Merve (25), actrice

Merve. Foto Jelle Rietveld
Merve. Foto Jelle Rietveld

Ik ben hier voor mijn eigen vrijheid, omdat de politie geweld gebruikt en ik ben hier om onze rechten te verdedigen, de rechten die ons zijn afgenomen.

Dit is een selectie foto’s van het werk van Jelle Rietveld. Op zijn site zijn meer portretten te zien. Enkele daarvan verschenen vrijdag al in Het Parool. De foto’s zijn door de fotograaf voor De Buitenlandredactie beschikbaar gesteld.

Vergelijkbare berichten