Crowdfunding voor Bosnië: Bees and Bullets

Media hebben steeds minder vaste correspondenten en de correspondenten die er zijn, gaan steeds vaker als freelancer aan de slag. Dat is soms lastig, want je hebt als journalist minder zekerheid. Hierdoor kun je minder risico’s nemen en het lijkt alsof juist de diepgaandere, langlopende projecten daaronder sneuvelen. Steeds meer journalisten vinden hun weg naar crowdfunding om dergelijke projecten toch door te laten gaan.

Zo ook Marcel van der Steen, balkancorrespondent voor onder andere RTL Nieuws, KRO-NCRV, NTR en Vrij Nederland. Hij woont in Sarajevo, de hoofdstad en grootste stad van Bosnië en Herzegovina. Door de herdenking van Srebrenica was dit land de afgelopen tijd veel in het nieuws. Van der Steen wil uitzoeken hoe Bosnië Herzegovina er nu -twintig jaar na de oorlog- voor staat. Zoals hij zelf zegt: “De oorlog is voorbij, maar het vechten houdt nooit op.” Het land bevindt zich al jaren in een impasse, met alle gevolgen van dien.
[pullquote align=”right”]Van der Steen wil zowel een boek schrijven als een korte documentaire maken. Om dat écht goed te doen heeft hij veel tijd nodig. Om die tijd te nemen heeft hij geld nodig.[/pullquote]
Van der Steen wil zowel een boek schrijven als een korte documentaire maken. Om dat écht goed te doen heeft hij veel tijd nodig. Om die tijd te nemen heeft hij dan weer geld nodig. Je leest hier meer over zijn project ‘Bees and Bullets’ en kun je een donatie doen.

Misschien is dit wel de toekomst van de buitenlandjournalistiek. Ik stel voor dat we die met open armen ontvangen.

Vergelijkbare berichten