|

Save the date: 29/30 oktober News Impact Summit in Amsterdam

Het zijn veelbelovende tijden voor de online nieuwsjournalistiek. Er is groei zichtbaar bij het aantal bezoekers en hun interacties, en ook de vormen en technieken om online verhalen te vertellen worden steeds beter.

Maar hoe kunnen we als journalisten deze mogelijkheden beter benutten? Die vraag staat centraal op de eerste grootschalige News Impact Summit, die wordt georganiseerd door het European Journalism Centre en het Google News Lab en waar De Buitenlandredactie als partner aan bijdraagt.

Het thema wordt ‘Remixing Journalism Formats, Technology and Design’. Internationale en nationale pioniers en vernieuwers in de journalistiek bespreken een breed scala aan onderwerpen zoals interactieve nieuwsformats, datajournalistiek en het belang van design in het vertellen van verhalen.

News Impact Summit
Houd de datum alvast vrij, het evenement wordt georganiseerd op 29 en 30 oktober 2015 en vindt plaats in Amsterdam. De summit wordt naar verwachting bijgewoond door meer dan 150 (hoofd)redacteuren, chefs, editors, docenten en studenten journalistiek uit binnen- en buitenland.

De inschrijving opent binnenkort.

De News Impact Summit in Amsterdam is de zesde in een reeks van acht, die worden georganiseerd in verschillende Europese landen. Voorgaande edities waren in (lees meer), Brussel, Hamburg, Parijs en Brussel – een Summit in Warschau en Praag zijn aanstaande.

Vergelijkbare berichten