Donald Trump spreekt aanhangers toe bij een campagnebijeenkomst in Las Vegas in februari. Foto Gage Skidmore / Wikimedia Commons
|

Het presidentschap van Donald Trump, een terugblik

Is Donald Trump niet meer te vermijden als de Republikeinse kandidaat in november? De voorspellende krachten van mijn Magic 8-Ball laten me in de steek. Na de ietwat tegenvallende overwinningen van afgelopen weekend, krijgt de schreeuwerige vastgoedmagnaat de nominatie het misschien nog moeilijk om alle kiesmannen te verzamelen die hij nodig heeft. Om maar niet te spreken van de pogingen vanuit de Republikeinse partij om zijn campagne te saboteren.

Maar dat Trump een grote kans heeft om 8 november te halen, is al tijden duidelijk. En wat gebeurt er als hij daadwerkelijk wint? Jon Lovett heeft een idee. Vorig jaar schreef de voormalige Obama-speechschrijver in The Atlantic een prachtig satirisch stuk over het presidentschap van Trump. Radioprogramma On The Media van de New Yorkse zender WNYC maakte daar afgelopen weekend een voortreffelijke podcast van. Zo grappig en onwerkelijk als Lovetts stuk vorig jaar leek, hoe verrassend realistisch ‘president Trump’ nu lijkt te zijn.

Vergelijkbare berichten