|

De Verenigde Naties komen je wapens halen!

“Knock, knock.”
You get up from your couch or easy chair only to find armed-to-the-teeth federal agents at your door snarling at you as they deliver a message straight from the White House . . .
“Hand ‘em over, Hans . . . OR ELSE!!!”

‘Clinton zet anti-wapenagenda van Obama voort’

Het bovenstaande is maar een van de vele doemscenario’s die wapenrechtenorganisaties zoals de National Rifle Association of de National Association for Gun Rights (NAGR) mensen voorhouden met het oog op de verkiezingen in november. Zodra Hillary Clinton ‘geïnstalleerd’ is in het Witte Huis dan zet zij de geheime agenda van Barack Obama door: het Second Amendment, dat Amerikaanse burgers het recht geeft om wapens te bezitten, uit de grondwet te schrappen. En alle de vuurwapens afpakken van rechtgeaarde Amerikanen.

De NAGR benadrukt hiermee de vreemde rol van de Verenigde Naties in de Amerikaanse verkiezingen. Want Clinton kan ‘law abiding gun owners’ niet alleen ontwapenen. Daarvoor heeft ze buitenlandse troepen nodig die in het holst van de nacht deuren opentrappen.

Een voorbeeld van de angst voor een Clinton-Witte Huis:

*** THE UNITED NATIONS’ SO-CALLED “SMALL ARMS TREATY.”
This dangerous Treaty is nothing more than a scheme to begin registering firearms on a global scale. And Hillary Clinton was the first Obama administration official to support it!

Ontwapening is een oude angst

Die angst is niet nieuw. Sinds de jaren negentig, toen Bill president was, hadden wapenrechtenactivisten hierover al nachtmerries.
https://youtu.be/FyfkQkchlu4
Nu is het Arms Trade Treaty opnieuw het brandpunt van alle paniek. In 2013 ondertekende Amerika dit VN verdrag, dat onder andere de verkoop van wapens in conflictgebieden of voor gebruik bij mensenrechtenschendingen aan banden moet leggen en registratie van vuurwapens mogelijk maakt. Maar het ATT sneuvelde in de Senaat. Wapenorganisaties als de NRA waren daar erg blij mee.

NRA-voorzitter Wayne La Pierre bij de Verenigde Naties in New York:

Met de verkiezingen in het vooruitzicht – en een mogelijk nieuw Clinton-presidentschap – proberen diezelfde organisaties geld in te zamelen door te stellen dat de Democraten het wapenverdrag weer nieuw leven in gaan blazen. Ik krijg regelmatig zeer dwingende mailtjes daarover in mijn inbox, bijvoorbeeld met dit onderstaande filmpje.

Zoals The Trace vorig jaar al schreef: het valt reuze mee. Ja, de tekst van het ATT is vaag. De Verenigde Staten hebben echter al aangegeven dat alles wat in strijd is met het Second Amendment een dealbreker is. Vorige week benadrukte Obama dat nogmaals in een townhall in Elkhart, Indiana.

Vuurwapens onlosmakelijk verbonden met Amerikaanse identiteit

De manier waarop organisaties als de NAGR momenteel wapeneigenaren benaderen is eigenlijk alleen maar bangmakerij. Een populistisch trucje om geld los te peuteren. Deze organisaties proberen hiermee de zogeheten ‘low-information’, niet erg goed geïnformeerde, wapeneigenaar te strikken om een paar tientjes per maand over te maken voor iets wat nooit gaat gebeuren. Probeer maar die 250 tot 300 miljoen vuurwapens in de VS in te zamelen. Alsof die ooit zomaar uit handen worden gegeven, Washington heeft echt geen zin in een nieuwe burgeroorlog.

Vuurwapens zijn zo verbonden met de Amerikaanse identiteit als hot dogs en cowboys. Juist omdat ze zoveel waarde hebben, zijn Amerikaanse wapenliefhebbers zo bang dat ze worden afgenomen. Lees maar eens wat onderzoeker Jennifer Carlson schrijft over de onlosmakelijkheid van vuurwapens met mannelijk aanzien, economische en maatschappelijke verval in de VS.

Deze blog verscheen eerder op Journalist in New York.

Update 6 juni 2016: Een verslag van de VN over de voortgang van het ATT:

Lees ook:

Vergelijkbare berichten