|

Human Rights Watch geeft slachtoffers rechts-extremistisch geweld een gezicht

Het geweld tegen migranten in Griekenland neemt toe. Dat blijkt uit een deze week gepresenteerd rapport van Human Rights Watch.

De toename wordt verbonden aan de stijgende populariteit van de rechts-extremistische Gouden Dageraad (wiki). De militante partij, die de schuld van de economische crisis bij migranten legt en alle niet-Grieken het land uit wil sturen, kreeg vanuit het niets zo’n 7 procent van de stemmen bij de laatste parlementsverkiezingen.

In het noorden van Athene worden de knokploegen van Gouden Dageraad door een aanzienlijk gedeelte van de bevolking met open armen ontvangen, schreef correspondent Marloes de Koning deze week in NRC Handelsblad. Human Rights Watch maakte het onderstaande filmpje en geeft de slachtoffers van het rechts-extremistische geweld een gezicht:

Vergelijkbare berichten