|

Metropolis begint weer en bijt het spits af met borsten

Foto VPRO / Metropolis TV

Borsten. De Oekraïense vrouwen van FEMEN gebruiken ze als ´bommen´ in de strijd voor vrouwenrechten. Andere vrouwen, zoals Gemma uit Zwanenburg, voedt er haar kinderen mee, ook al zijn ze al zeven jaar oud. De Turkana-vrouwen in Kenia lopen altijd met een ontbloot bovenlijf omdat ‘mannen moeten zien wat voor vlees ze in de kuip hebben’.

Vandaag begint alweer de tiende reeks van Metropolis bij de VPRO. In het multimediale buitenlandprogramma leggen jonge lokale filmmakers en videobloggers wereldwijd de komende afleveringen (soms op controversiële wijze) bloot hoe in hun landen gekeken wordt naar borsten, homoseksualiteit, ‘de ware’, overgewicht, tanden, Down syndroom, de telefoon en jonge ouders.

Bekijk hier alvast een voorproefje van de aflevering van vanavond om 20:55 uur op Nederland 3.
http://youtu.be/oaPOp6wfoyM

En hieronder een vooruitblik op het nieuwe seizoen:
http://youtu.be/U8f7xnRwaQM

Vergelijkbare berichten