|

Kijktips: 5 Broken Camera’s en The Ambassador

Om de start van het IDFA in te luiden zendt Nederland 2 vanavond twee spraakmakende documentaires uit. Zowel 5 Broken Camera’s als The Ambassador werden vorig jaar getoond tijdens het Amsterdamse filmfestival.

De eerste is een vijfdelig verhaal van de Palestijnse landarbeider Emad. Aan de hand van vijf camera’s die kapot gingen tijdens het filmen van gebeurtenissen in zijn dorp vertelt hij het verhaal van het Israëlisch-Palestijnse conflict sinds 2005.

5 Broken Cameras is vanavond om 20.25 uur te zien op Nederland 2. Hieronder de trailer:

The Ambassador kwam al eerder op dit blog voorbij. De documentaire van de Deense undercoverjournalist Mads Brügger opende vorig jaar het IDFA en zorgde voor nogal wat ophef. Brügger probeert in de film met een gekochte diplomatieke functie in Liberia aan een koffer vol met bloeddiamanten te komen.

Het was overigens niet zijn eerste undercoverfilm, in 2009 kwam de Deen al met The Red Chapel. Hierin dringt hij als theatermaker Noord-Korea binnen en geeft hij een kijkje in de gesloten samenleving (trailer).

Kijk vanavond om 23.45 uur naar The Ambassador op Nederland 2. Hieronder de trailer:

Vergelijkbare berichten