|

Deze films moet je zien op IDFA

Het grootste filmfestival van de wereld, International Documentary Filmfestival Amsterdam, gaat vandaag van start. De Buitenlandredactie maakte een selectie van must-sees op Idfa.

Reportero
Een inkijkje in de gruwelijke werkelijkheid van de drugsoorlog in Mexico. Aan de hand van de belevenissen van verslaggever Sergio Haro van het Mexicaanse weekblad Zeta ziet de kijker hoe journalistiek bedrijven praktisch onmogelijk gemaakt wordt door drugskartels.

Shadows Of Liberty
De donkere kant van de media. Wanneer Nike en CBS News een samenwerking aangaan voor de Olympische winterspelen, wordt een reportage van correspondent Roberta Baskin niet uitgezonden. Zij maakte een verhaal over de gruwelijke misstanden van Nike-sweatshops in Vietnam, maar wordt ontslagen.

Valentino’s Ghost
Wat is de rol van de Amerikaanse massamedia in de mondiale beeldvorming van moslims en Arabieren geweest? De Arabier heeft de afgelopen tientallen jaren in de filmwereld een transformatie gemaakt van romantische schurk naar religieuze barbaar. Onder andere oud-correspondent Robert Fisk en Gore Vidal discussiëren hierover.
http://youtu.be/HPd9KZKnZOo

The Chosen Ones
De Nederlandse journalist Geertjan Lassche volgde een lichting rekruten die zich hebben aangemeld voor de opleiding van het Korps Mariniers. Hij brengt de ontberingen die zij tijdens de negen maanden durende opleiding moeten doorstaan. Een inkijkje in de levens van mariniers die door Nederland uitgezonden worden naar buitenlandse conflicten.

Bahrain: The Forbidden Country
Documentairemaakster Stephanie Lamorré legde beelden vast van die vergeten revolutie tijdens de Arabische Lente, die in Bahrein.

The Leader, The Driver And The Drivers Wife
Nick Broomfield maakt een documentaire over Eugene Terre’Blanche, voorman van de blanke Afrikaner Weerstandsbeweging. Maar die blijkt een onwillig onderwerp. Broomfield lukt het wel om goed kennis te maken met de vrouw en chauffeur van Terre’Blanche.

The Reluctant Revolutionary
Documentairemaker Sean McAllister volgt tijdens de revolutie in Jemen zijn sympathieke gids Kais, een jonge vader die van sceptische buitenstaander transformeert tot betrokken deelnemer.

‘The Reluctant Revolutionary’ in Yemen door CNN_International

Vergelijkbare berichten