De media-oorlog in Syrië. Foto screenshot Al Jazeera
|

De media-oorlog in Syrië

De wereld ziet het ingewikkelde conflict in Syrië vooral via de video’s die dagelijks op YouTube verschijnen. Maar waar we eerst beelden zagen van staatsgeweld tegen burgers, duiken nu steeds meer gruwelijke films op van martelingen, executies en zelfs kannibalisme door rebellen.

Het maakt allemaal onderdeel uit van de propagandastrijd die rebellen en regime ook in de media uitvechten. Afschuwelijke beelden van geweld door anti-Assad aanhangers verschijnen op YouTube-accounts van aan de regering-gelieerde media. Rebellen doen hetzelfde voor misdaden gepleegd door het Syrische regeringsleger.

In Listening Post – Syria’s media war van Al Jazeera duiken journalisten en media-experts zich in de ingewikkelde propagandastrijd in Syrië.

Vergelijkbare berichten